torsdag 11 oktober 2012

Sundbyholm leverarar fångst




Cyklade ut till Sundbyholm igår för att se hur fisket var. Har inte varit där ute på flera år men rapporter från andra fiskare har varit positiva. Tog mig en timme att cykla ut med all packning jag hade, motvind var nog inte det roligaste. Jag hade föreställt mig att vägen dit inte var så lång, men när jag väl kom ut på vägen så hade jag fel. Kändes som att jag aldrig skulle komma fram. Väl när jag kom fram så satte jag upp botten mete och riggade jigg spöt. Blåste riktigt kallt och påsarna fladdrade iväg åt alla olika håll. Fisket kändes inte alls kul när vädret var som det var, längre bort såg man regnmolnen. Jag tänkte för mig själv, ska jag åka hem igen eller ska jag chansa? Jag grävde ner djup för att leta en anledning, men mitt envisa jag ville stanna kvar för att jag så gärna ville fiska.

Tog 2timmar ungefär så började det klarna upp. Solen sken och gässen tjöt. Tände en cigg och drack lite kaffe. Det varade inte länge för fort som attan fick jag slänga mig efter mitt spö som höll på dras ned i vattnet. Först så tänkte jag att det var vinden som orsakat detta. Men när jag tänkte efter ordentligt så måste det vart napp! Spöt var fast kilat i brygg kanten. Det högg till igen men mothugget var försent och jag tappade bytet. Men det var bara sätta sig ned och vänta igen.

Tog jigg spöt och jiggade lite bredvid mitt bottenmetes tackel. Det var inte dött i vattnet, det vakade överallt. Smått som stort. Jag vände mig om för att plocka ihop mina saker, ville testa en annan plats. Då började det skrika till i rullen och ett fint mothugg så satt kraken där. Drillade in fisken försiktigt. Det var inte aggressivt utan flöt med försiktigt in mot land. Jag hade i tankarna på att det skulle vart en gös. Jajamän, sant som sagt. 3kilo höstgös blev dagens fångst. Jag behöver skaffa en fiskekompis eller ett stativ för att ta kort på alla fångster. Hade inte så stor lust att smeta ner hela telefonen.

Testade lite olika ställen innan jag far hemåt. Vasskanter, djupt vatten, grunda platser osv. Men inget napp. Ringde upp en kompis så fick han hämta mig, vi skulle hem och fika hos en bekant.

Helgen blir ytterligare en hel fiske dag. Vart? När? Vilka? Det vet inte jag, men det får vi se då.

Skit fiske på er!





måndag 8 oktober 2012

Long time, no see

Jag ursäktar mig för min dåliga närvaro. Har lagt all energi på studierna och flytt. Har försökt kasta in ett par fiskepass när det funnits tid, vilket är sällan. Men nu när allt börjar falla på plats så kommer det finnas mer tid att håva in nya figurer.

Nu i helgen var jag ute och fiska en heldag tillsammans med grannen och hans bekanta. Började med att fiska efter regnbåge inne i stan. Dom har öppnat slussarna och där strömmar det ut en hel del fisk. Men efter ett par timmar utan några napp så klev vi ner för att kika i ekolodet vart dom fanns. Men fiskarna ville inte vara med idag utan hade övergivit platsen, vilket vi gjorde då också för att pröva på ett annat ställe. Riggade upp spöna ännu en gång. Solen var på topp men vindarna som blåste in var en aning kyliga. Kaffet hälldes upp och äggmackor åts. Efter en stund så började det rycka i ena spöt. Några små fjuttiga ryck men med ett mothugg så satt kraken fast. Drillade in försiktigt men väl när han var på väg upp så lyckades han kroka loss sig och simma tillbaka. Missnöjd blev man, men sådant händer. Bara fixa till med nytt bete och kasta ut igen. Drygt 20min efter så kom samma ryck och mothugget satt perfekt. Drillade in försiktigt och denna gång så fick man se vad som satt på kroken. En fin höst gädda. Håvade in honom, krokade loss och vägde. 5½ kilo satt inte fel, då våra vatten inte har så större fiskar att erbjuda.

Bilderna kommer förmodligen att komma så fort dom blir överförda. Hann inte ta något kort med min kamera.


Skit fiske på er!